Arduino Polska Forum

Pełna wersja: Automatyzacja ważenia Proszków
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Zlecę wykonanie interfejsu wraz z oprogramowaniem.
Przeznaczenie zestaw do ważenia proszków - dokładność około 0,002gr
 Opis urządzenia ( mechanika i podzespoły po mojej stronie ) Waga precyzyjna  firmy  VIBRA model AHJ 220CE dozownik objętościowy  Redding  Mikrodozwonik ( dozuje proszek po jednym ziarnku ) konstrukcja własna Osłona przeciwpodmuchowa  i wszystko co tam jeszcze będzie potrzebne.

Działanie:
-Ustalenie naważki  ( musi być możliwość łatwej zmiany nastaw )
-Położenie na szalce wagi  pojemnika wyzerowanie wagi uruchamia proces
          - silnik krokowy dozownika objętościowego uruchamia zasyp ustawiony poniżej wartości docelowej ( silnik wykonuje ruch w lewo o ustaloną ilość kroków zatrzymuje się i wraca do pozycji wyjściowej o identyczną ilość kroków
          - silnik krokowy mikrodozwonika wykonuje ruch obrotowy do momentu otrzymania sygnału o osiągnięciu zadanej naważki ( wagi )
-Operator zdejmuje i opróżnia naczynie z szalki
-Położenia ponowne naczynia na szalce i wyzerowanie wagi uruchamia proces

Jestem mechanikiem i zanim ogarnę elektronikę i arduino mogę zapomnieć co chciałem zrobić stąd potrzebuję fachowca pasjonata ( to niekoniecznie musi być arduino to tylko moje wstępne założenie laik w dziedzinie elektroniki )

Docelowo ma to być podobne do rozwiązania jak w załączniku
Wygląda na brak zainteresowania, uprzejmie proszę powiedzcie czy zbyt łatwe czy może niezrozumiale zdefiniowałem potrzeby.
Byłem trochę niedysponowany, ale myślę że już wróciłem do świata żywych.
Jakie są wymaga odnośnie interfejsu?
Jaki wyświetlacz, jakie sterowanie?
Bo myślę, że na LCD 1602 oraz jednym enkoderze z przyciskiem można oprzeć cały projekt.
Czy jesteś w stanie wysłać mi prototyp? (bez prototypu nie napiszę działającego programu)
Czy masz manuala do tej wagi? Szczególnie chodzi mi o poziomy napięć w RS232, oraz czy można wysyłać do niej jakieś instrukcje?
Wystawiam faktury, oraz cesję praw do oprogramowania.
Proszę o PW.
Dzień dobry, stanowimy 2 osobowy zespół.
W zakres naszej działalności wchodzą:
-projektowanie urządzeń (elektroniki, PCB),
-programowanie mikrokontrolerów,
-IoT, przemysł 4.0
-szerokopojęta mechatronika (projektowanie i konstruowanie)
-programowanie PLC Next,
-programowanie desktopowe (PC) oraz aplikacje mobilne,
Jesteśmy w stanie zrealizować projekt od postaw do finalnej wersji.
Chętnie podejmiemy się zlecenia.
Proszę o kontakt embedded.hitech@gmail.com