Liczba postów: 76
Liczba wątków: 16
Reputacja:
2
01-09-2021, 16:45
Cześć wszystkim, mam mały problem mianowicie nie wyświetla mi informacji ani tekstu z komendy Serial.println w monitorze portu szeregowego w funkcji void setup natomiast w funkcji void loop juz tak. sa to proste komendy i ta sama linia kodu nie zadziała w stupie a w loop juz tak. Np Serial.println("abc");
Ma ktoś jakiś pomysł?
Liczba postów: 899
Liczba wątków: 19
Reputacja:
44
Pokaz całe setup
Arduino zostało wymyślone po to, by robić dobrze jedną prostą rzecz – migać diodą.
Reputacja:
44
Skoro reszta nie istotna to ja się nie odzywam, bo gdzie jest inicjalizacja LCD?? jeszcze ekran nie skonfigurowany a ty chcesz już wyświetlać nie ta kolejność....
Arduino zostało wymyślone po to, by robić dobrze jedną prostą rzecz – migać diodą.
Reputacja:
44
A nie mi się coś z lcd pokickalo.. Moja pomyłka.. Wygląda dobrze wina raczej m monitorze portu.. Daj miły dzyctymi dla testu delay z 0,5s i zobacz.
Reputacja:
44
monitor to ten wbudowany w IDE? spróbuj dać tam 5s musi to działać jedyna opcja że za szybko wylatuje zanim monitor zostanie uruchomiony.
Liczba postów: 76
Liczba wątków: 16
Reputacja:
2
Tak w IDE. No mówiłem że to musi działać i miałeś racje z tym czasem uruchomienia monitora. Działa od 1,8 sekundy. Temat rozwiązany. Dzięki wielkie!!