04-05-2026, 08:04
Jestem początkującym użytkownikiem Arduino. Mam jednak solidne umiejętności programistyczne. Chcę stworzyć niezawodny monitor aktywności fizycznej, który będzie co najmniej dokładnie mierzył tętno, liczbę kroków i sen. Na nadgarstkach noszę inne rzeczy, więc chciałbym, aby to urządzenie można było nosić w okolicy bicepsa i ramienia. Ponieważ będę je nosił w tym miejscu, nie potrzebuję ekranu. Chcę po prostu coś w rodzaju opaski Whoop, którą będę mógł zsynchronizować z telefonem.
Z tego, co wiem (chatgpt), będę potrzebował mikrokontrolera esp32, czujnika ruchu MPU6050 lub MPU9250, czujnika tętna MAX30102 (podobno niedokładnego podczas podnoszenia ciężarów) oraz modułu ładującego.
Będę też musiał zrobić jakąś opaskę, żeby to przytrzymać, więc myślałem o użyciu jakiejś opaski z materiału (może zrobionej ze skarpety lub jakiejś tkaniny?).
Potrzebuję porady w tej sprawie.
Z tego, co wiem (chatgpt), będę potrzebował mikrokontrolera esp32, czujnika ruchu MPU6050 lub MPU9250, czujnika tętna MAX30102 (podobno niedokładnego podczas podnoszenia ciężarów) oraz modułu ładującego.
Będę też musiał zrobić jakąś opaskę, żeby to przytrzymać, więc myślałem o użyciu jakiejś opaski z materiału (może zrobionej ze skarpety lub jakiejś tkaniny?).
Potrzebuję porady w tej sprawie.