• Witaj na Forum Arduino Polska! Zapraszamy do rejestracji!
  • Znajdziesz tutaj wiele informacji na temat hardware / software.
Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mam czujnik odległości, Arduino Nano, program i chcę to skomunikować z SiteKiosk -PC)
@Lession pomóc jest o tyle trudno, że pytasz o pewien konkretny, komercyjny produkt - nawet ciekawy, ale pewnie mało popularny na amatorskich forach. W każdym razie powinieneś zacząć od poszukania dokumentacji od tego programu, czyli "SiteKiosk"-u. Jeśli dokumentacji nie ma, albo brakuje w niej informacji - to masz chyba wsparcie producenta (w wersji plus z tego co widziałem 12 miesięcy).
Nie znam tego programu, chociaż chętnie bym poznał, bo trochę ma związek z tym co w pracy robię ;-) W każdym razie na stronie jest jedynie informacja że SiteKiosk blokuje dostęp użytkownika do przeglądarki i systemu. Czyli o ile rozumiem możesz sobie przygotować interfejs w JS / przeglądarce, uruchomić użytkownikowi, a jedyne co SiteKiosk zapewnia to ograniczenie dostępu do tego co chciałeś.
Z tego co rozumiem, na Arduino Nano musisz zaemulować urządzenie HID, czyli klawiaturę lub myszkę, tak żeby można było komunikować się z aplikacją działającą w przeglądarce.
Jeśli tak jest, to nie pytaj o SiteKiosk, bo to mało osób zna - zapytaj jak za pomocą Arduino Nano zaemulować klawiaturę. Wtedy na pewno będzie łatwiej o pomoc, a może i gotowe programy Smile

Odpowiedź

Wiadomości w tym wątku
RE: Mam czujnik odległości, Arduino Nano, program i chcę to skomunikować z SiteKiosk -PC) - przez elvis - 27-11-2019, 10:27

Skocz do:

Przeglądający: 1 gości