Ocena wątku:
Podlaczanie potencjometrów do arduino nano
|
30-08-2024, 15:45
(30-08-2024, 14:04)Kubix_42 napisał(a): Witam jestem nowy jeśli chodzi o arduino i mam pytanie czy ktoś pomoże mi połączyć potencjometry takie jak na zdjęciach do arduino nano i napisał co do tego potrzebuje najlepiej jakiś schemat. Z góry dziękuję.
Jest też trochę istotne, co jest napisane na tych potencjometrach - na ich metalowych denkach.
Bo samo połączenie jest banalne - w większości przypadków wystarczy jak dwa skrajne wyprowadzenia każdego potencjometru dasz na masę i VCC, a środkowe wyprowadzenie na wejście analogowe. Ale zawsze pozostaje ta mniejszość...
30-08-2024, 17:34
(30-08-2024, 15:45)oscarX napisał(a):(30-08-2024, 14:04)Kubix_42 napisał(a): Witam jestem nowy jeśli chodzi o arduino i mam pytanie czy ktoś pomoże mi połączyć potencjometry takie jak na zdjęciach do arduino nano i napisał co do tego potrzebuje najlepiej jakiś schemat. Z góry dziękuję.
Jest też trochę istotne, co jest napisane na tych potencjometrach - na ich metalowych denkach.
Bo samo połączenie jest banalne - w większości przypadków wystarczy jak dwa skrajne wyprowadzenia każdego potencjometru dasz na masę i VCC, a środkowe wyprowadzenie na wejście analogowe. Ale zawsze pozostaje ta mniejszość...
Jest napisane WL ma.tez do tego płytkę stykową jeśli jest potrzebna
01-09-2024, 11:15
Chociaż pokaż skąd to kupiłeś, ostatecznie ładna fotka tego potencjometru, bo na załączonej nie widać całego, wtedy można próbować to znaleźć z Google Lens.
Miło być decenianym https://buycoffee.to/kaczakat
Przeglądający: 1 gości